Waar moet ik op letten bij het kopen van de mooiste prinsessenjurk?

Laten we eerlijk zijn: als jong meisje wilden we allemaal een prinses zijn. Niet alleen omdat je dan in een groot kasteel woonde, maar vooral omdat je de mooiste jurken mocht dragen. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen échte prinses meer te zijn om de mooiste prinsessenjurken in je kledingkast te hebben hangen: je kunt ze namelijk gewoon kopen in verschillende (web)winkels. Gebruik hiervoor specifieke zoektermen zoals ‘aanschaffen assepoester jurk‘ om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ben jij op zoek naar een Disney prinsessenjurk? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je nog meer tips voor het vinden van de perfecte prinsessenjurk. En vergeet ook vooral de bijpassende hakschoentjes en accessoires niet!

 

De jurk moet lijken op het origineel

De meeste meisjes willen vooral graag precies dezelfde jurk dragen als hun favoriete prinses. Denk bijvoorbeeld aan Assepoester, Elsa, Rapunzel of Sneeuwwitje. Er zijn een heleboel jurken in omloop die beweren dat ze lijken op het origineel. Toch is dit niet altijd het geval. Weet jij zelf ook niet precies hoe de prinsessenjurk eruit ziet? Dan is het slim om vooraf een plaatje op te zoeken van de Disney prinses, zodat je de jurken kunt vergelijken. Let hierbij vooral op kleine details zoals strikjes en diamantjes. Dit lijkt misschien overbodig, maar je kleine meid zal deze details absoluut opmerken. Of je kunt natuurlijk de jurk kopen bij een professioneel bedrijf zoals Prinsessenjurk.nl. Hier vind je niet alleen een ruim assortiment prinsessenjurken, maar ben je ook verzekerd van een jurk die sprekend lijkt op het origineel!

 

Let op de stiksels

Prinsessenjurken zijn zeer geliefd bij kinderen, de jurk zal dan ook veel worden gedragen. Om zo lang mogelijk van de prinsessenjurk te kunnen genieten is het belangrijk om bij de aankoop al te letten op de kwaliteit van de jurk. Kinderen zijn immers altijd in beweging. Zelfs als ze een keurige prinsessenjurk dragen, zullen ze blijven rennen en springen. Om ervoor te zorgen dat de jurk een stootje kan hebben, is het belangrijk om de stiksels op de jurk te controleren. Stiksels zijn de randen van de kleding waar twee onderdelen aan elkaar zijn genaaid. Deze stiksels moeten strak rond de stof zitten en de stiksteken moeten elkaar snel opvolgen. Wanneer er te veel ruimte tussen de stiksels zit, zal de jurk namelijk sneller zijn pasvorm verliezen.

 

Kies de juiste maat

Naast de kwaliteit van de jurk, is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. Ga niet alleen af op de kledingmaat van het kind, maar bekijk ook de maten van de jurk zelf. Deze staan online vaak aangegeven in de specificaties. Om te voorkomen dat je kind binnen enkele maanden uit haar prinsessenjurk groeit, kun je natuurlijk altijd kiezen voor één maat groter. Maak het verschil tussen haar huidige maat en de maat van de prinsessenjurk niet té groot, anders loop je het risico dat de mouwen te lang zijn of dat ze struikelt over haar sleep.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *