Welke sfeerhaard is voor jou de beste keuze?

Wil je graag kunnen genieten van de bijzondere sfeer en gezelligheid die kan worden gecreëerd door middel van een haard in je woning? Dan zal je tegenwoordig kunnen vaststellen dat er daarvoor een keuze kan worden gemaakt uit niet alleen diverse open haarden, maar ook uit verschillende sfeerhaarden. Voor heel wat mensen geldt tegenwoordig dat ze over een uitgesproken voorkeur beschikken voor het gebruik van een sfeerhaard en ze weten ook zeer goed waarom. Overweeg jij ook de aankoop van een dergelijk exemplaar, maar is het voor jou niet helemaal duidelijk welke optie voor jou nu de interessantste keuze is? Raadpleeg dan zeker en vast de onderstaande informatie!

Hoeveel budget heb je te besteden voor jouw sfeerhaard?

Laat ons om te beginnen even stil blijven staan bij het budget dat je voorhanden hebt voor de aankoop van jouw sfeerhaard. Wanneer je de tarieven van de verschillende exemplaren die voorhanden zijn op de markt gaat vergelijken zal je namelijk tot de vaststelling komen dat de prijzen nogal kunnen verschillen afhankelijk van het type haard waarvoor je kiest. Vooral de haarden die werken op het zogenaamde bio-ethanol zijn bijvoorbeeld vrij voordelig. Ze kunnen dan ook al worden aangekocht voor een prijs startende rond de 250 euro. Er zijn echter ook heel wat luxueuze exemplaren verkrijgbaar waarvan de kostprijs al snel enkele duizenden euro’s bedraagt. 

Ben je van plan om te kiezen voor een gashaard voor in je woning? In dat geval zal je eveneens rekening willen houden met een wat hoger gelegen prijskaartje. De prijs die je dan moet betalen is namelijk gemiddeld gelegen rond de 3.000 à 3.500 euro. In ieder geval, om vrij eenvoudig een voor jou geschikt exemplaar te kunnen vinden kan even goed nadenken over het budget dat je ter beschikking hebt dus zeker en vast geen overbodige luxe zijn, integendeel.

Kies je voor een vrijstaand of een inbouw exemplaar?

Voor een sfeerhaard geldt dat ze op verschillende manieren geïmplementeerd kan worden in je interieur. In eerste instantie is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om te kiezen voor een vrijstaand exemplaar. Dit is de keuze welke door het merendeel van de mensen wordt gemaakt. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat je op deze manier geen rekening moet houden met extra uit te voeren werkzaamheden die uiteraard ook weer op hun beurt de nodige extra kosten met zich meebrengen. Is er al sprake van een opening waar zich bijvoorbeeld een open haard in bevond? In dat geval zou je uiteraard ook gewoon kunnen kiezen voor een inbouw sfeerhaard. 

Hou rekening met de exacte uitstraling van de sfeerhaard

Ga je over tot het kopen van een bepaalde sfeerhaard? Hou er dan in de praktijk steevast rekening mee dat de uitstraling daarvan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Voor menig aantal van deze haarden geldt dat ze beschikken over een strakke uitstraling, maar er zijn ook exemplaren op de markt terug te vinden die er bijvoorbeeld heel wat authentieker uitzien. Er zijn zelfs haarden te koop die zich kenmerken door een zeer landelijke uitstraling. Over welke uitstraling jouw sfeerhaard dient te beschikken is uiteraard vooral afhankelijk van de stijl van je interieur. In ieder geval zal je ook hier dus absoluut zeker bij stil willen blijven staan. Klik hier voor het aanbod van Ambiance Haarden en vindt een geschikte sfeerhaard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *