Mozaïektegels, waar moet je op letten als je deze tegels koopt?

Je gaat op zoek naar mooie nieuwe tegels voor op de muur of op de vloer in de badkamer, het toilet of in de keuken. Ze in verschillende vormen, maten en prijsklassen en één van de populairste keuze is de mozaïektegels. Maar waarom zijn deze zo populair en waar moet je op letten wanneer je deze tegels koopt? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Een bijzonder en speels effect

Mozaïek is een bijzondere kunstvorm waarbij een grote afbeelding of patroon wordt  opgebouwd met kleine steentjes. In het verleden waren dit veelal natuurstenen in verschillende kleuren en maten, maar tegenwoordig bestaat er ook glasmozaïek en een combinatie van glasmozaïek en natuurstenen. Mozaïektegels zijn eveneens opgebouwd met kleine gekleurde steentjes en dat vormt een geweldig mooi patroon voor op de muur of op de vloer. Terwijl je ook kunt kiezen voor een natuurlijk en rustiger patroon en er zijn zelfs tegels verkrijgbaar die zijn opgebouwd met glasmozaïek en natuurstenen.

Met deze tegels kun je alle kanten op

Door het aanschaffen van mozaïektegels kun je vrijwel alle kanten op, want er is een ruim assortiment met verschillende patronen en in verschillende kleuren. Ga je dan ook voor een klassiek patroon dat je in eeuwenoude badhuizen en kerken tegenkomt of kies je voor een moderne industriële mozaïek tegel? Of kies je toch voor glasmozaïek of een combinatie van glas en natuurstenen? Het staat buiten kijf dat je met deze tegels een unieke en sfeervolle uitstraling van een badkamer, toilet of keuken kunt realiseren.

Wat is het voordeel van glasmozaïek?

Glasmozaïek heeft een aantal voordelen ten opzichte van mozaïek. Glas is namelijk goed te onderhouden en eenvoudig schoon te maken. Dus het is ideaal om glasmozaïek in een badkamer of een keuken te plaatsen. Daarnaast zorgt glasmozaïek voor een heel mooi effect, omdat het licht erop weerkaatst. Dat geeft de kamer net even iets meer charmes. Daarnaast heb je ook een gigantische keuze in verschillende kleuren. Waarbij je kunt kiezen voor een bepaalde kleur om meer rust te creëren of om juist een kleurvolle wand of vloer te creëren. Je kunt glasmozaïek ook prima combineren met andere materialen, zoals natuursteen.

Waar moet je op letten als je deze tegels koopt?

In het verleden werd mozaïek steentje voor steentje opgebouwd, maar met mozaïektegels hoef je dit niet te doen. Deze tegels worden dan ook per mat verkocht en deze hebben een bepaalde afmeting. Je kunt ook grotere oppervlakten in één keer bedekken met grotere matten met mozaïektegels. Het aanbrengen verloopt op dezelfde manier als reguliere tegels. Waar je wel op moet letten is dat de hoogte van mozaïektegels kunnen afwijken en daar kun je wel rekening mee houden als je ze monteert. Zo zijn er mozaïektegels van slechts 4 mm hoog, maar ook mozaïektegels die ruim 20 mm hoog zijn. Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden als je de afmetingen van de tegels gaat bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *