Waarom een mooie plint essentieel is voor jouw interieur

Het idee van een plint – Mooieplinten klinkt misschien simpel, het is een klein balkje, vaak gemaakt van hout, dat de vloer van een ruimte met de muur verbindt, maar niets is minder waar. Plinten zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren en modellen, materialen en stijlen. Op deze pagina leer je over de gevarieerdheid van plinten, welke stijlen en materialen er beschikbaar zijn en hoe een mooie plint een speciaal element kan geven aan elke ruimte.

 

Welk model plint past bij jou?

Er zijn erg veel modellen plinten beschikbaar, zo veel dat je makkelijk overrompeld kunt worden en niet meer weet welke nu precies het beste voor jou is. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken, want er is altijd één die bij jou en je woning past. Begin met het uitkiezen van de stijl. Doordat plinten zo gemakkelijk te produceren zijn, kunnen ze worden aangepast op vrijwel elke woning. Een veelgebruikt voorbeeld is de gladde plint. Dit model is simpel en eenvoudig, en past daardoor in elke woning. Een andere stijl is de sierplint. Deze hebben een duidelijk verschil met het gladde model, namelijk dat ze veel fijner afgewerkt zijn. Ze vallen hierdoor iets meer op en hebben een zeer authentieke uitstraling. Dit model is erg geschikt om een speciaal element toe te voegen aan bijvoorbeeld een woonkamer, zoals ze vroeger ook veel werden gebruikt in duurdere huizen om een klassieke sfeer te creëren.

 

Waar worden plinten van gemaakt?

Ook qua materialen zijn plinten erg veelzijdig. Toch is de meest gebruikte en meest populaire grondstof nog steeds hout. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor eiken- of grenenhout. Deze houtsoorten hebben beide een lichte look, zodat ze goed passen in kamers met veel licht, zoals woonkamers of andere ruimtes met voldoende ramen. Ook kun je kiezen voor hardhout. Dit heeft een meer donker uiterlijk omdat het gemaakt is van andere bomen dan de eiken- en grenen houten plinten, namelijk loofbomen uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Alle soorten hout zijn zeer sterk en passen goed in de meeste interieurs. Naast hout kunnen plinten ook worden gemaakt van verschillende soorten steen. Een vaak gebruikte soort hiervoor is donkere natuursteen. Dit geeft een luxe uitstraling en werkt bijvoorbeeld goed in keukens met stenen (tegel)vloeren. 

 

Hoe krijg je jouw plint zo snel mogelijk in huis?

Heb je een keuze kunnen maken voor een bepaalde soort plint? Dat is goed nieuws. In dat geval hoef je alleen nog maar een afmeting te kiezen dan kan je ze bestellen. Als je voor een bedrag hoger dan €85 aan producten bestelt, krijg je deze gratis geleverd, in combinatie met speciale lijm. Dan hoef je alleen nog maar te wachten op de supersnelle levering, want bestellingen die je voor 23:30 plaatst, heb je de volgende dag al in huis, en je bent klaar. Zo zorgt Mooie Plinten ervoor dat jij gegarandeerd tevreden bent met dit nieuwe, stijlvolle element in jouw interieur. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *