Wat maakt een donzen dekbed precies zo populair?

Het is algemeen bekend dat het dekbed voor een niet onaanzienlijk deel verantwoordelijk is voor de nachtrust die je kan ervaren. Het is mede omwille van deze reden dat mensen er tegenwoordig al vrij snel voor kiezen om bij een slechte nachtrust een ander dekbed aan te schaffen. Wanneer dat het geval is blijkt het er al snel naar uit te zien dat het donzen dekbed voor velen één van de eerste keuzes is. Dit type dekbed staat er niet alleen om bekend lekker licht te zijn, daarnaast zou ze ook zomaar geschikt voor mensen die lijden aan een bepaalde allergie. Wil jij ook graag ontdekken wat een dekbed gemaakt van dons nu precies zo populair maakt? Lees dan vooral snel verder!

Een donzen dekbed voelt lekker licht aan

Het aanzienlijke vermogen waar dons vlokken en veren over beschikken zorgt ervoor dat er opvallend weinig vulling is vereist om de warmte toch op een efficiënte manier vast te kunnen houden. Ondanks de beperkte hoeveelheid aan vulling kan er dan ook worden vastgesteld dat een dekbed van dons je zonder probleem zowel tijdens de herfst als de winter lekker warm kan houden. De beperkte hoeveelheid aan vulling die is vereist zorgt er wel voor dat ze over een merkelijk lager gewicht beschikt. Een donzen dekbed kan in vergelijking met een exemplaar van wol dan ook zomaar even tot één kilogram lichter zijn. Het spreekt voor zich dat je dit absoluut zal voelen in bed. 

Er is slechts een zeer beperkte hoeveelheid onderhoud vereist

Een ander voordeel waar je op kan rekenen bij een donzen dekbed, is dat ze slechts een beperkte hoeveelheid onderhoud nodig hebben. Voor andere dekbedden geldt dat ze regelmatig gewassen dienen te worden. Dat is niet het geval bij exemplaren die zijn gemaakt van dons. In principe volstaat het dan ook om deze gewoon één keer te laten wassen in de vier à vijf jaar. Dit betekent uiteraard niet dat je er verder geen omkijken naar hebt. Zo is het wel zo dat regelmatig laten verluchten in bijvoorbeeld de tuin een absolute vereiste is. Daarnaast dien je er ook rekening mee te houden dat je ze bij voorkeur enkele keren per week dient op te schudden. 

Je kan bijzonder lang gebruik blijven maken van je dekbed

Het gebeurt nog steeds vrij vaak dat mensen er in de praktijk voor kiezen om een minder duur, maar tevens ook veel minder kwalitatief dekbed te kopen. In principe is dat helemaal niet interessant. Dit omwille van verschillende redenen. Enkele nadelen waar je in dit geval rekening mee moet houden zijn dan ook degene zoals aangegeven hieronder:

  1. Het dekbed zal binnen de kortste keren terug vervangen moeten worden; 
  2. Je zal niet kunnen genieten van een goede nachtrust; 

De keuze voor een donzen dekbed zorgt ervoor dat je met bovenstaande nadelen niet zal worden geconfronteerd. Deze dekbedden staan er dan ook niet voor niets om bekend over een levensduur te beschikken van tien jaar of langer. Het klopt inderdaad dat de initiële aankoopprijs bij een donzen dekbed hoger ligt in vergelijking met andere dekbedden, maar dat hoeft zeker en vast geen reden te zijn om dit type van dekbed links te laten liggen, integendeel. En koop je hem bij White Cloudz, dan ben je gegarandeerd van kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *