Wat zijn de voordelen van kunstuitleen?

Er zitten veel voordelen aan het lenen van kunst. Kunstuitleen is een goede oplossing voor mensen die van kunst houden, maar niet meteen een duur kunstwerk aan willen schaffen. Een ander voordeel van kunstuitleen is dat je regelmatig van kunstwerk kunt wisselen zonder dat je steeds nieuwe kunst moet kopen. De ene maand kan je een mooi schilderij uit de 16e eeuw aan de muur hebben hangen en als je daar een maand later weer op bent uitgekeken kun je het wisselen voor iets totaal anders. Je betaald een bepaald bedrag per maand voor het kunstwerk, dit is een perfecte manier om op betaalbare wijze te genieten van dure kunst. Abraham Art is een goed voorbeeld van een bedrijf voor kunstuitleen Amsterdam.

Nadelen van kunstuitleen

Er zitten uiteraard ook nadelen aan kunstuitleen. Een van de nadelen is dat de kunst niet officieel van jou is. Het kunstwerk blijft eigendom van het bedrijf waar je het bij leent. Soms stijgen kunstwerken in waarde, en als jij het niet bezit dan profiteer je hier helaas ook niet van. Verder kan het op lange termijn soms duurder zijn om een kunstwerk te huren dan om het te kopen. Je betaald namelijk elke maand een bedrag en op een bepaald moment overstijgt dat de waarde van de aanschaf. Dit is vooral een nadeel als je altijd hetzelfde kunstwerk huurt. Nu hebben sommige bedrijven daar de oplossing voor bedacht dat je krediet opbouwt tijdens het huren, dus als je een schilderij huurt voor 20 euro per maand dan spaar je elke maand bijvoorbeeld 10 euro. Dit kan je dan inzetten als je besluit een schilderij aan te schaffen.

Is kunstuitleen iets voor jou

Of kunstuitleen iets voor jou is of niet kun je uiteindelijk natuurlijk alleen zelf bepalen. Als je van afwisseling houdt is het waarschijnlijk een goede oplossing voor je. Ook is het goed als je nadenkt over de aanschaf van een duur kunstwerk en je eerst wilt kijken hoe het bij je interieur past. Ook is het goed als je een kunstwerk wel graag wil hebben maar het niet in een keer kan betalen. In dit geval is het vooral gunstig als je ook krediet opbouwt tijdens het lenen  van het kunstwerk. Wil je de kunst echt graag zelf in bezit hebben en kun je dit ook betalen? Dan is het wellicht beter om de kunst zelf aan te schaffen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *