3 redenen om te kiezen voor klassieke deurknoppen

Ben je misschien van plan om met klassieke deurknoppen je huis te decor, moet je ervan bewust zijn dat er verschillende soorten beschikbaar zijn, zowel voor binnen en buiten. Sinds na de Tweede Wereldoorlog is een tijdperk van moderne architectuur begonnen, daarvoor waren de huizen echt typerend en sierlijk van constructie.

Die stijl weerspiegelde zich ook in het meubilair en zelfs de deurknoppen. Deze klassieke stijl van deurknoppen zijn een blijvende trend gebleven en zullen daardoor altijd een voorkeur verdienen bij het inrichten in klassieke stijl. Naast karakteristiek is ook het materiaal net dat tikkeltje onderscheid waar je voor valt bij dit soort klassieke deurknoppen. Ze deden allen op verschillende momenten hun intreden in het interieur.

Messing of koperen deurknoppen

Terwijl de deurknoppen op z’n vroegst pas in 1700 in de Nederlandse huizen hun intrede deden, gebruikte ze tot die tijd simpele deurklinken of schuifvergrendelingen. Daarna verschenen de eerste klassieke deurknoppen in luxe huizen. In het Engelse Victoriaanse tijdperk zijn ze even minder populair geweest doordat de talloze andere stijlen de aandacht trokken van huiseigenaren, maar ze zijn tot nu toe nooit uit de mode geweest.

Vooral door in die tijd vele koloniale reizen maakten ze hun comeback door de extra versieringen. Koperen en messing glanzende deurknoppen zullen altijd de show stelen. En wil je wat meer flair toevoegen dan kun je overwegen om voor een bijzonder model te kiezen, zoals: een uniek ei of ovale deurknop model.

Deurknoppen in geslepen glas model

Een vintage deurknop met geslepen glas is een van die andere eeuwige favoriete stijlen die nooit meer uit het klassieke interieur zal verdwijnen. Deze klassieker heeft zijn intrede gedaan rond de 19e eeuw in de luxe huizen en zijn sindsdien overgegaan naar de doorsnee woningen. Ze waren toen en nu nog steeds verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren.

Maar een knop van gefacetteerd helder glas in ongetwijfeld de meest duurzame vorm van die stijl en tegenwoordig algemeen verkrijgbaar in zowel antieke als reproductie vormen. Vooral Italiaanse huiseigenaren waren dol op deurknoppen van geslepen glas.

Een porseleinen deurknop voor iedere stijl

Porseleinen deurknoppen zijn van die kleine items waarmee je wilt beginnen om je huis een andere ‘look’ te geven. Toen Europese bedrijven al voor halverwege de 19e eeuw begonnen waren met het maken van deze stijl deurknoppen zijn ze sindsdien razend populair geworden en gebleven.

Klassieke deurknoppen zeggen nu eenmaal iets over de uitstraling van je huis, ze krijgen ook de eerste aandacht van de visite die over de vloer komt. Degenen die een deur wil openen zal zich ermee moeten verbinden, wat dan ook de eerste indruk wekt van wat komen gaat. Als je een stijlvol huis wilt creëren met een mooi thema, dan horen daar zeker klassieke deurknoppen bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *