Welk parket kiest u voor uw woning?

Parket is een verzamelnaam voor heel veel verschillende soorten houten vloeren. Deze vloeren bestaan uit 100% natuurlijke materialen en zijn zeer duurzaam. Bovendien past het eigenlijk bij elk soort interieur. Een parketvloer van Martijn de Wit vloeren kent veel verschillende soorten afwerkingen die het parket zijn eigen unieke look geeft. Op zoek naar een parketvloer? In dit artikel laten we u graag kennismaken met een paar populaire soorten parket.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit verschillende lagen die kruislings met elkaar worden verlijmd zodat een zeer stabiele drager ontstaat. De onder en de tussenlaag van lamelparket bestaan veelal uit vurenhout. De bovenste laag bestaat uit massief hardhout. Lamelparket is goedkoper in de aanschaf omdat het in principe bestaat uit een toplaag met hoge kwaliteit en daarom 2 lagen van een goedkopere kwaliteit. Lamelparket is daardoor duurzamer en milieuvriendelijker.

Massief parket

Een vloer van massief parket bestaat uit vloerdelen die gemaakt zijn van 100% massief hout wat de vloer zeer duurzaam en slijtvast maakt. Na verloop van tijd kan massief parket opnieuw geschuurd en geolied worden dankzij het massieve karakter. Vloerdelen van massief parket zijn in verschillende diktes verkrijgbaar.

Tapis parket

Tapis parket, ook wel bourgogne parket staat vooral bekend als het traditionele parket. Dit parket bestaat uit dikke massieve parketdelen die op een dikke spaanplaten ondervloer worden bevestigd. Dat kan gebeuren door verlijmen of vernagelen. Vooral als u de parketvloer in een patroon wil leggen is tapis parket aan te raden. Welk patroon u ook kiest, een tapis parket ligt altijd prachtig strak en heeft een unieke karakteristieke uitstraling.

Fineerparket

Net als een lamelparket bestaat fineerparket uit meerdere lagen. Fineer bestaat uit een onderlaag en tussenlaag van HDF en een dunne toplaag van houtfineer. Doordat deze laag redelijk dun is heeft dit soort parket een kortere levensduur dan een massief parket. De uitstraling van fineerparket is wel hetzelfde als van een massieve houten vloer. Fineerparket is gemakkelijk zelf te leggen en is een stuk goedkoper dan massief parket.

Bamboe parket

Heel populair is ook het bamboe parket. Bamboe is een zeer natuurvriendelijke houtsoort. Elke vijf jaar kan bamboe worden geoogst terwijl ander hout minstens 70 jaar nodig heeft. Bamboe vloeren zijn niet te onderscheiden van een hardhouten vloer en is bovendien heel stevig. Bamboe parket is ook heel vriendelijk geprijsd wat het extra aantrekkelijk maakt.

Samengestelde parketvloeren

Samengestelde parketvloeren zijn, zoals de naam al zegt, samengesteld uit verschillende lagen die met elkaar zijn verlijmd. Een prima alternatief voor een massief houten vloer. De samengestelde parketvloeren bestaan uit drie lagen. Een toplaag, een kern die bestaat uit HDF en een onderlaag van een milieuvriendelijke houtsoort. Voor nog meer info gaat u naar www.martijndewitvloeren.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *