Zo kunt u gas besparen

Het overgrote deel van alle Nederlanders heeft thuis een cv-ketel om hun woning warm te houden. Er is alleen heel groot nadeel van de cv-ketels, namelijk dat het erg slecht is voor het milieu. Doordat er gas wordt verbruikt komt er namelijk een hoop CO2 vrij. Het is daarom goed om bewust met het gasverbruik om te gaan.

Er kan een hele hoop bespaard worden als we allemaal iets zuiniger aan doen. De regels rondom de uitstoot van CO2 worden alleen maar strenger en strenger. De komende jaren mag er namelijk steeds minder CO2 uitgestoten worden. Naast het milieu is het ook nog eens goed voor uw portemonnee als u zuiniger met het gas omgaat. Hoe u dit kunt doen leest u hier!

Kies voor een nieuwe cv-ketel

Een cv-ketel gaat gemiddeld ongeveer 15 jaar mee. Toch houden niet alle cv-ketels het zo lang vol. Sommige moeten al veel eerder vervangen worden, veelal omdat de ketels niet meer genoeg warmte afgeven of vaak storingen hebben. Als uw ketel ook regelmatig problemen heeft, wacht dan niet te lang met de aanschaf van een nieuwe ketel. Een nieuwe ketel is namelijk een stuk zuiniger, vaak verbruikt deze tot 15% minder gas dan een oude ketel.

Onderhoud

Het onderhouden van uw cv-ketel is erg belangrijk. Er zijn dingen die u zelf kunt doen, maar het is ook verstandig om af en toe een onderhoudsbeurt te laten doen. Hiervoor kunt u zelfs een abonnement afsluiten. Cv-ketel onderhoud heeft veel voordelen. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

  • De ketel gaat een stuk langer mee wanneer deze goed onderhouden is.
  • Er wordt een stuk minder gas verbruikt.
  • Onderhoud is nodig voor de veiligheid.
  • De kans op een storing of schade wordt verkleint.

De thermostaat

Het is altijd slim om te kiezen voor eens slimme thermostaat, hierdoor zal u al een hoop besparen. Ook is het belangrijk om zelf bewust om te gaan met uw thermostaat en uw gas verbruikt. Alleen al door de verwarming een graadje lager te zetten kunt u al zoveel besparen.

Let ook op dat lege ruimtes in het huis niet onnodig verwarmt worden. U kunt door een aantal kleine aanpassingen al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Woning isoleren

Er zijn steeds meer mensen die hun woning laten isoleren. Dit is ook logisch, het is namelijk een hele slimme keuze. Door uw woning te isoleren, is er een stuk minder gas nodig om uw woning warm te houden. Het nadeel is natuurlijk dat er vooraf een behoorlijke investering nodig is.

Toch is het een goede optie, uiteindelijk zal u namelijk behoorlijk besparen op uw energierekening. Een win-winsituatie, het is namelijk goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *