Het succes van Mark Wahlberg

Mark Wahlberg lijkt een van die filmsterren waar helemaal niemand een hekel aan heeft. Iedereen vindt Mark Wahlberg prima op zijn minst en fantastisch op zijn best lijkt het wel. Dit is best apart aangezien de acteur uit Boston komt en niet bepaald op zijn mond gevallen is.

Hij heeft een sterke en aanwezige persoonlijkheid. Maar hij heeft ook een zeer succesvolle en veelzijdige carrière. In dit artikel bespreken we de carrière en het succes van Mark Wahlberg.

Funkybunch

Mark begon zijn carrière in de muziek. Hij was de voornaamste persoon in een groep die ‘Marky Mark & The Funky Bunch heten. Een van zijn grootste hits was ‘Good Vibrations’. Dit nummer was geproduceerd door Mark zijn broer Donnie.

De eerste LP die gemaakt werd door de groep was succesvol maar de tweede een stuk minder. Vanuit het succes van de muziekgroep begon Mark Walhberg ook al snel met verschillende merken samenwerken om producten te promoten. De meest beroemde reclamecampagne die Mark deed was die van Calvin Klein.

In deze reclamecampagne werkte hij onder andere samen met model Kate Moss, maar je zag Mark ook vaak solo in de commercials.

Filmcarrière

Ondanks zijn vroege succes in de muziek is Mark natuurlijk nog altijd het meest beroemd door zijn films. Mark Wahlberg heeft gespeeld in vele films, de eerste film waar hij veel aandacht voor kreeg was Basketball Diaries in 1995. In deze film speelde hij samen met Leonardo Dicaprio. Daarna ging het snel met zijn carrière. Hij speelde in vele films met grote namen.

Zo speelde hij bijvoorbeeld samen met Matt Damon, Leonardo Dicaprio en Jack Nicholson. Deze film leverde de regisseur, Martin Scorsese, uiteindelijk een oscar op. Mark Walhberg heeft ook gespeeld in een aantal comedies. Een hele bekende is bijvoorbeeld de film Ted, over een pratende teddybeer met een grote mond.

Producent

Buiten dat hij zelf acteert, is Mark ook druk achter de schermen, zowel als regisseur en als producent. Een van de meest bekende series waarvan Mark de producent was, en die deels ook op zijn eigen leven gebaseerd is, was Entourage. In deze serie volgen we een jonge filmster in Hollywood samen met zijn beste vrienden. Het is een serie echt voor mannen met mooie vrouwen en veel rijkdom.

Maar er zit ook diepte in. Het levert namelijk een kijkje achter de schermen van Hollywood. Zoals ik aangaf was de serie deels gebaseerd op Wahlbergs eigen ervaringen in Hollywood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *