4 tips voor jouw diamond painting project!

Ben je van plan om aan de slag te gaan met een diamond painting project, maar kan je daarvoor nog wel wat interessante tips gebruiken? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Ondanks het feit dat het merendeel van de diamond paintings zichzelf uitwijzen is het wel zo dat er nog steeds heel wat mensen een fout maken. Een kleine fout kan er echter voor zorgen dat je volledige schilderij met gekleurde, kristallen steentjes in de vuilbak mag. Het spreekt voor zich dat je dit absoluut zal willen voorkomen. Om dit risico zo beperkt mogelijk te houden kunnen we je alleen maar aanraden om rekening te houden met de vier interessante tips welke zijn terug te vinden hier op deze pagina!

             1.) Werk zo overzichtelijk mogelijk

Net het feit dat er bij een diamond painting gebruik wordt gemaakt van allemaal kleine steentjes in verschillende kleuren zorgt ervoor dat het belangrijk is om zo overzichtelijk mogelijk te werk te gaan. Het wordt omwille van deze reden dan ook steeds aangeraden om gebruik te maken van één van de onderstaande diamond painting accessoires:

 

  1. Speciale gripzakjes om de steentjes onder te verdelen;
  2. Speciale schudbakjes (in diverse kleuren) om de steentjes onder te verdelen;

 

Naast bovenstaande wordt het ook altijd aangeraden om je diamond painting af te werken op een vlakke ondergrond. Hou er daarnaast rekening mee dat je de steentjes bij voorkeur niet op een hoek van een tafel plaatst. Eén verkeerde beweging kan er immers voor zorgen dat deze van de tafel af zullen glijden met alle gevolgen van dien.

             2.) Verwijder de folie beetje bij beetje

Het wordt aangeraden om niet de volledige folie in één keer te verwijderen van het canvas. In plaats daarvan loont het de moeite om de folie beetje bij beetje te verwijderen. Op deze manier blijft de lijmlaag intact en wordt ze niet vervuild door bijvoorbeeld rondvliegende stofjes. Kies je er wel voor om in één keer de folie van het volledige canvas te halen? In dat geval zal je er rekening mee moeten houden dat dit de kleeflaag negatief kan beïnvloeden.

             3.) Leg de steentjes per kleur en niet per rij

Je zou het op het eerste zicht misschien niet verwachten, maar het is wel degelijk op verschillende manieren mogelijk om een diamond painting te maken. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen ervoor om rijtje per rijtje te leggen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar het werkt veel sneller en vaak ook overzichtelijker wanneer de steentjes per kleur worden gelegd. Heb je dus met andere woorden weinig tijd of wil je jouw diamond painting gewoon bij voorkeur zo snel mogelijk afgewerkt hebben? In dat geval is het de moeite waard om per kleur en dus niet per rij te werken.

             4.) Vergeet niet om de steentjes goed aan te drukken!

Ondanks het feit dat een diamond painting doorgaans over een behoorlijk stevige kleeflaag beschikt is het altijd een goed idee om de steentjes op het canvas nog even extra goed aan te drukken. Op deze manier komen ze niet alleen dichter op elkaar te liggen, daarnaast wordt voorkomen dat ze bij het ophangen alsnog loskomen van het canvas. Even alle steentjes na ze te hebben geplaatst extra aandrukken is dus zonder twijfel altijd een goed idee!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *