Waarom jij vintage sieraden zou moeten hebben.


Het lichaam verfraaien met gebruik van sieraden is al oud. Eigenlijk al net zo oud als de mens zelf. Vroeger was dit een teken van rijkdom. Denk aan ringen, oorbellen, enkelbandjes en haarspelden. Dit werd dan ook dus vooral gedragen om te laten zien dat je rijk was. Het was namelijk duur. Nu in deze tijd is dat niet meer de hoofdreden. Het kan er namelijk ook leuk uitzien, en je oogt verzorgd. Veel mensen dragen het dan ook om die reden, maar ook, omdat het een symbolische of emotionele waarde kan hebben. Het kan dus een verhaal hebben, en daardoor roept het bepaald emoties bij je op. Een voorbeeld hiervan is een trouwring.

Dus wat houd je tegen? Juist, de prijs. Er zit natuurlijk een prijskaartje aan vast. Dat valt al op zodra je een juwelier binnenstapt. Maar niet getreurd, want gelukkig bestaan er ook vintage sieraden. Die zijn een stuk goedkoper! Maar wat is dat? En waar koop je deze dit? Hierbij meer informatie.

Wat zijn vintage sieraden?

Vintage spullen zijn tweedehands. Denk aan kleding, meubilair en tassen. Zoek je leuke aanraders? Kijk dan eens hier naar. Waarom zou je deze accessoires dan dragen? Ze zijn dan wel goedkoper, maar wat voor voordelen heeft het? Ten eerste ben je niet beperkt door wat er nu in de mode is. Ten tweede draag je bij aan een betere samenleving, doordat in er conflictgebieden vandaag de dag nog steeds mensen onder slechte omstandigheden, veel goud en edelstenen verzamelen. En ten derde ben je goed voor het milieu, want wist je dat het omsmelten van accessoires ontzettend veel fossiele energie kost? Dit is erg zonde, want trends kunnen altijd terugkomen.

Verkooppunten van vintage sieraden.

Naast dat je natuurlijk in een kringloop kunt rondsnuffelen, en andere winkels in de stad, is er ook online genoeg te vinden. Er zijn veel webshops die allerlei soorten sieraden verkopen. Je zou ook eens op Marktplaats kunnen kijken. Zeker als het aankomt op tweedehands items kun je hier veel leuke sieraden vinden.

Een sieraden abonnement.

Ook bestaan er bepaalde beautyboxen die volgens een abonnementsvorm werken. Hierin zitten leuke producten zoals beauty items maar ook sieraden die je voor weinig geld kunt bemachtigen. In een beautybox zitten niet alleen leuke accessoires, maar ook make-up, huidverzorging enzovoort. Vaak betaal je minder voor de box, en is de echte waarde van de box meer. Er zijn bepaalde boxen verkrijgbaar, zoals de Goodiebox, DutBle en Styletone. Dit zijn allemaal giftboxen voor jezelf die je eenmalig of middels een abonnement kunt bestellen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Een goede vergelijkingswebsite hiervoor is: www.beautyboxen.be

Voortaan ben je dus niet meer afhankelijk van de dure prijzen van de dichtstbijzijnde juwelier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *