Hoe creëer je een vintage fashion look?

Mode is altijd erg dynamiek en een kwestie van vraag en aanbod geweest. De vraag naar bepaalde mode veranderd snel en varieert door de jaren heen. Daarbij komt kijken dat er steeds meer verschillende stromingen binnen de mode zijn. De een volgt graag de laatste modetrends en de ander heeft zijn eigen unieke kledingstijl om zo juist weer op te vallen of juist niet. Hier lees je een ander blog over hoe je je kledingkast van meer stijl kan voorzien.

De reden waarom iemand zich volgens een bepaalde kledingstijl kleedt is bij iedereen anders. Zo kan het echt jouw eigen outfit style zijn. Maar kan het ook zijn dat je een bepaalde outfit of stijl voor een gelegenheid zoekt. De laatste jaren is bijvoorbeeld de vintage look ontzettend in de mode. Er is een groot aantal mensen dat graag vintage mode draagt of dat nu elke dag is of alleen naar een feestje.

Waarom zou je een vintage look kledingstijl dragen?

Zoals ik al schreef draagt de een het graag alle dagen omdat deze een voorliefde voor vintage heeft. Een ander persoon is misschien op zoek naar vintage kleding in verband met een vintage party of een all american back to the 60’s of 70’s party. Kortom er zijn meerdere redenen waarom iemand iets draagt en kun je daarom nooit iemand zijn persoonlijkheid inschatten op basis van zijn of haar kleding. 

Wat is vintage fashion?

Ook hier zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen denken bij vintage aan tweedehands kleding en of kleding uit de kringloopwinkel. Hoewel dit wel goede plekken zijn om vintage fashion te vinden te te kopen. Is dit niet per definitie van vintage fashion is. Vintage fashion kan ook nieuw zijn en kun jezelfs in bepaalde webshops kopen tegenwoordig. Vintage zegt iets over de stijl. Vaak wordt met vintage fashion de kledingstijl uit de jaren 60, 70 en of 80 bedoeld. 

Waar vindt je inspiratie voor vintage fashion en mode stijlen?

Het internet staat vol met voorbeelden van vintage outfits. Er zijn talloze webwinkels, modeblogs en andere vintage websites die je kunnen inspireren met een vintage look. Daarnaast zou je ook vintage films kunnen kijken om te zien hoe mensen in deze jaren zich kleden. 

Een andere optie is om de hulp van een kleding expert in te schakelen. Dit is iets wat vroeger in de vintage jaren voor rijke mensen normaal was. Tegenwoordig kan iedereen met de hulp van een personal shopper zich laten aankleden en stijlen. Hoe leuk zou het zijn om je juist vandaag de dag door een moderne online outfitter volgens de look uit de jaren 60 te laten stijlen.

Laat je stylen door een outfitter.

Bij kledingbox.be kun je zien welke outfit diensten er allemaal zijn. De meeste outfit bedrijven kenmerken zich als een kledingbox met personal shopping of een outfit service. Hoewel de benadering van deze bedrijven vaak wat anders is is de inhoud hetzelfde. Echter is de stijl en de gebruikte merken bij elke aanbieder weer anders. Daarnaast heb je enkele op zichzelf staande outfit services zoals Outfittery, The Cloakroom en House of Einstein voor mannen. Maar heb je ook weer de grotere online fashion platformen en webwinkels zoals Zalando met Zalon, Brantano met Suitcase en We Fashion met de We Box die voor zowel vrouwen als mannen zijn.

Bij al deze bedrijven kun je je eenvoudig en gratis aanmelden voor hun kledingbox styling service. Je krijgt dan een persoonlijke online modestylist toegewezen die met jouw informatie zoals je wensen, maten en favoriete merken nieuwe outfits gaat samenstellen.

Creëer jouw unieke vintage look.

Je kunt samen met jouw persoonlijke outfitter overleggen waar je naar op zoek bent en ook aangeven dat je voor een specifieke gelegenheid een outfit wilt. in dit geval zou dat een vintage fashion look voor een fout feestje kunnen zijn. Op deze manier kun je schitteren in een te gekke en unieke outfit met een vintage look volgens de moderne manier van dingen doen. Hoe leuk is dat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *