De oplossing bij een rioolprobleem in Friesland

Ben je woonachtig in Leeuwarden of een andere stad in Friesland? Heb je een rioolprobleem? Dan kun je via een landelijk netwerk aan rioolspecialisten een specialist bij jou in de buurt inschakelen. Dan komt een lokale vakman je rioolprobleem oplossen in Leeuwarden en omgeving.

Het is wel zo prettig om te weten wie er komt helpen, welke certificering de specialist heeft en dat hij bij jou uit de buurt komt. Dat moet beslist al een vertrouwd en deskundig gevoel geven. Waar wacht je op, maak een einde aan je rioolprobleem!

Dit is de oorzaak van een rioolprobleem

Oorzaken van een verstopping zijn ontelbaar. Maar een aantal oorzaken komen het vaakst voor. Zoals boomwortels in de riolering: je hebt dan niet alleen te maken met een verstopping, maar ook met een kapotte leiding.

Geen heuglijk nieuws dus. Ook vet is een grote boosdoener. Vet gebruiken we bij het frituren, maar bijvoorbeeld ook bij het afwassen. Vetresten krijg je niet van de een op de andere dag in je riolering.

Wanneer je rioolprobleem veroorzaakt wordt door vet betreft dit een langdurig proces. Het is daarom goed om eens per maand de afvoer schoon te maken met soda en heet water.

Let op met vochtige doekjes!

Uiteraard gebruiken we in ons dagelijks leven wc-papier. Maar ook vochtige doekjes. Pas hier goed mee op: wanneer je rioolproblemen wilt kun je het beste deze papieren materialen in het riool dumpen.

Een rioolleiding is smal en vochtig papier zorgt juist voor een stroeve doorstroming en ophoping. In Friesland is dit oorzaak nummer één van een rioolverstopping.

Loodgieter of rioolvakman inschakelen?

Voor een rioolspecialist blijkt een rioolprobleem in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen. Probeer dit vieze klusje niet zelf: een rioolvakman is dag en nacht bezig met het riool en weet precies wat hij of zij moet doen.

Schakel daarom geen loodgieter in. Die is vooral bezig met de toevoer van water. Voor (goede) afvoer van water ben je bij een rioolspecialist aan het juiste adres!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *