Wat te doen bij vochtproblemen?

Vochtproblemen in huis kunnen bijzonder vervelende consequenties hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vochtplekken die op muren ontstaan, schimmelvorming op deze vochtplekken, rottende kozijnen rond ramen en deuren, enzovoorts. Reden genoeg om vochtproblemen zo snel mogelijk aan te laten pakken. Vochtbestrijding experts kunnen u hierbij helpen! Deze partijen beschikken over de benodigde kennis en hulpmiddelen, om de oorzaak van vochtproblemen op te sporen en aan te pakken.

De kans op een blijvende waterschade aan uw woning neemt hierdoor af. Als u niet weet wat te doen bij vochtproblemen lees dan verder.

Verschillende soorten vochtproblemen

Het is van de aard van een vochtprobleem afhankelijk, hoe deze het beste kan worden verholpen. Er zijn structurele en tijdelijke problemen. Denk bij structurele problemen aan doorslaand vocht, wat van de buitenmuur naar de binnenmuur overslaat.

Ook optrekkend vocht is een probleem, welke regelmatig voorkomt binnen woningen. Onder een tijdelijk probleem verstaan we bijvoorbeeld een lekkende leiding. Een dergelijk probleem kan relatief makkelijk worden opgelost. Denk de lekkende leiding af, vervang de leiding of vervang bijvoorbeeld het rubbertje van een lekkende kraan.

Bij een structureel probleem is het veel lastiger om tot oplossingen te komen. De hulp van een vochtbestrijdingsexpert zal hierbij nodig zijn.

Structurele vochtproblemen laten oplossen

Wanneer er sprake is van doorslaand vocht, zal de buitenmuur geïmpregneerd moeten worden. Hierbij wordt er een speciale coating op de buitenmuur aangebracht, die een waterafstotende werking heeft.

De kans dat er alsnog vocht in de muur trekt, wordt hierdoor bijzonder klein. In het geval van optrekkend vocht, is het vaak slim om de muur van een waterkering te laten voorzien. Zo’n waterkering wordt aangebracht door eerst gaten in de muur te boren.

De gaten worden vervolgens van een chemisch goedje voorziet. De reactie die hierbij ontstaat zorgt voor de ontwikkeling van zo’n waterkering. Het vocht kan hierdoor niet langer omhoog trekken. Een vochtbestrijdingsexpert kan u meer vertellen over deze mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *