Tips voor een georganiseerde kindergarderobe

Je hebt het vast wel ontdekt: kleren kopen voor jouw zoon of dochter is nog leuker dan kleren kopen voor jezelf. Jij wilt er natuurlijk goed uitzien, maar je kind moet er ook wel hip uitzien. Shirtje hier, shirtje daar, binnen no time hangt de hele kledingkast van je kind vol. En een te volle kledingkast is niet altijd even prettig. Je wilt namelijk niet uren hoeven te zoeken naar dat ene leuke shirtje. Wij geven je een aantal tips voor een georganiseerde kindergarderobe.

Opruimen

Kinderen groeien natuurlijk ontzettend snel, er zullen dan waarschijnlijk ook nog wel kleren in de kast liggen die helemaal niet meer passen. Haal deze kleren eruit en bewaar ze in een grote plastic bak. Het is zonde om weg te gooien, toch? Ga kritisch door de rest van de kledingkast heen en vraag je bij elk kledingstuk af of je het nog wel leuk vindt. Is het van goede kwaliteit? Gaat het lang mee? Ga ik dit ooit nog een keer bij haar/hem aandoen? Als je er niet van overtuigd bent, kan het kledingstuk beter weg.

 

Items per seizoen

Waar je ook naar moet kijken is naar items die seizoensgebonden zijn. Een winterjas gebruik je natuurlijk alleen in de winter, dus het heeft niet zoveel zin als deze in de zomer in de kast ligt. Haal in de lente alle winterspullen uit de kast en berg deze ergens anders op en doe dit ook in de herfst met de zomerkleren. Dit zorgt ervoor dat je opeens veel meer plek hebt in de kledingkast. En dit is voor jou weer een goed excuus om nieuwe kleertjes te kopen.

Maar er zijn ook kleren die zowel in de winter als in de zomer gedragen kan worden. Denk aan leuke rokjes, die je in de winter kunt dragen met een maillot en in de zomer met blote benen. Het is handig om zulke kleren te hebben, zo hoef je niet elk seizoen een hele nieuwe garderobe voor je kind te kopen.

Comfortabele kleding

Je moet natuurlijk niet alleen kleren in de kast hebben liggen die jij leuk vindt, je kind heeft ook nog wat te zeggen, toch? Gooi in ieder geval een paar leuke kleren waar je kind aan gehecht is niet weg. Zorg ook voor leuke verkleedkleren voor als hij/zij wil spelen. Denk aan een mooie prinsessenjurk of een Spiderman-trui. Ook is het handig om unisex kleren te kopen. Als je een meisje en een jongen in je gezin hebt, kun je zo afwisselen met wie wat draagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *