Sleeve7 voor de langere mannen

Wie dragen er nu eigenlijk overhemden met mouwlengte Sleeve 7? Vaak zijn dit mannen die al langer zijn dan gemiddeld. Voor die mannen zijn deze overhemden dan ook echt een uitvinding. Maar eigenlijk toch ook wel mannen met gewoon langere armen. En het komt steeds vaker voor. Meer dan 60% van de West Europeaanse mannen is langer dan 1.80 meter.  Veelal komt ook de vraag, maar hoe zit dat dan met de mouwen van de kostuums. Heel eerlijk gezegd zijn er weinig kostuums met mouwlengte Sleeve 7. Eigenlijk zijn alle kostuums zo gemaakt dat je de mouwen kunt verlengen of verkorten. Heel veel speling heb je daarin niet. Maar er zijn ook lengte maten te koop. Die hebben van zich zelf al mouwlengte Sleeve 7.

Wat is het verschil tussen gewone overhemden en Sleeve7?

Wat is er nu zo anders aan de overhemden van Sleeve7 en de gewone overhemden? Overhemden met een mouwlengte langer dan 70 cm worden officieel “mouwlengte7″genoemd. De mouwen zijn dan ongeveer 5cm langer dan een gewoon overhemd. De naam komt van de 70 cm gedeeld door 10 De mouwlengte wordt op de Europese manier gemeten van de bovenkant arm tot de pols. Internationaal wordt mouwlengte gemeten  inclusief de “yolk”, namelijk de halve breedte van de rug tot het schouderblad plus de mouwlengte gemeten volgens de Europese manier. 

Wel of geen mouw zien

De manchet van een overhemd valt mooi als deze op de knik van de pols en hand valt. Draag je een pak of colbert  in combinatie met een overhemd dan dient het manchet van het overhemd juist weer 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen. Je mouwen opstropen ook wel genoemd is dat wel gepast om te doen? Jazeker bij een juiste gelegenheid. Ben je op een bruiloft en het feest loopt ten einde ga gerust je gang en stroop je mouwen op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *